Hoogtepunten

Prominente rol voor 90-jarige ss

De prachtige stoomsleper Maarten is hét visitekaartje van de Nationale Sleepbootdagen 2016. Zonder ook maar één  sleepboot tekort te willen doen, kunnen we stellen dat de Maarten dit jaar terecht een prominente rol krijgt toebedeeld. De Maarten viert namelijk in 2016 ‘haar’ 90e verjaardag.

De machinekamer

De stoomfluiten

Verkiezingen:Poetsen, boenen en hard werken om de allermooiste te worden

Het is traditie om tijdens de Nationale Sleepbootdagen de sleepboot en opduwer van het jaar te kiezen. Speciaal hiervoor wordt een jury samengesteld, waarbij het niet noodzakelijk is dat de leden hiervan allemaal scheepsspecialisten zijn. Vanzelfsprekend zijn aan de beoordeling wel criteria verbonden:

  • Het moet een echte sleepboot zijn met een beting (ijzeren of houten gestel voor het vastleggen van trossen of kabels) en zonder duwsteven.
  • De eigenaar moet, om in aanmerking te komen voor uitverkiezing van zijn boot, lid zijn van Vereniging De MotorSleepboot (VDMS) en de contributie voldaan hebben.
  • De sleepboot of opduwer moet een uitstraling hebben die de VDMS eer aandoet; een clubvlag maakt daar natuurlijk deel van uit.
  • Veelal wordt er gekeken naar authenticiteit, maar ook naar de correcte uitstraling, verzorgd uiterlijk en originaliteit. Het kan echter ook zijn dat de jury een bepaald thema hanteert, naar aanleiding waarvan de sleepboot en de opduwer van het jaar worden geselecteerd.
  • Eens heeft een bijna perfect exemplaar het niet gehaald, omdat een jurylid roest waarnam onder het potdeksel. En dit mag natuurlijk bij een echte kapitein niet voor komen.
  • Sleepboten van leden van het bestuur van de VDMS zijn uitgesloten van deelname. En is een sleepboot of opduwer al eens op de eerste plaats geëindigd, dan is een tweede uitverkiezing niet mogelijk.
  • De winnaar krijgt een scheepsbel met inscriptie en een foto van de winnende sleepboot komt te staan op de voorpagina van de volgende Beting, het clubblad van de VDMS. Daarnaast wordt een foto van de winnaar afgebeeld op de poster van de volgende sleepbootdagen.

Optredens:

Roderik Waterpas 

Showtime op Hemelvaartsdag met Papa di Grazzi

Nadat de tributebands van The Beatles en Abba in respectievelijk 2012 en 2014 Sluispop tot een enorm succes  maakten, is het nu de beurt aan showband Papa di Grazzi. Sluispop wordt traditioneel gehouden op Hemlvaartsdag en daar wordt ook in 2016 niet van afgeweken.

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

Maar één keer eerder in de geschiedenis van de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis werden deze zo vroeg in het seizoen gehouden. Tot grote vreugde van iedereen die erbij betrokken is, inclusief...

PROGRAMMA

Papa di Grazzi is meer dan een band. Het is een soort theatrale show met maffe taferelen afgewisseld met muzikale hoogstandjes. Een band met een spraakmakende zanger, twee fantastische zangeressen...

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

Deze krant is een uitgave van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis en wordt huis-aan-huis bezorgd in de gehele regio. Ook adverteren? Klik hier voor meer informatie omtrent de mogelijkheden!

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.