Historie

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis werd voor het eerst gehouden in 1994. De leden van de Vereniging De MotorSleepboot (VDMS) zetten in dat jaar voor het eerst koers naar Zwartsluis. Enkele tientallen sleepboten meerden er af aan de kades. Het bleek het begin van een fantastisch evenement dat in 1995 en 1996 op herhaling ging. Toen nam het een dermate grote vorm aan en was de publieke belangstelling zó groot geworden dat gekeken werd naar de mogelijkheid om er een tweejaarlijks evenement van te maken. Dit om organisatie én financiering te kunnen waarborgen. Er volgde een convenant met de gemeente Vianen en sinds 1997 wordt het evenement in de oneven jaren in die Utrechtse gemeente gehouden. Zwartsluis neemt in 2016 de organisatie voor de 13e keer op zich. Het evenement trekt steeds vele tienduizenden bezoekers, in 2014 kwamen naar schatting 70.000 bezoekers naar het sfeervolle dorp aan het Zwarte Water en het Meppelerdiep.

Organisatie Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

Het driedaags evenement Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis i.s.m. Vereniging De MotorSleepboot (VDMS).

Voorzitter: Roel Schurink
Secretaris: Corine Nieuwboer [e-mail] (038) 386 89 71 (voor algemene informatie)
Penningmeester:Jeroen Troost
Stichtingsbestuursleden:

  • Koos Kisjes
  • Gert Moeken
  • Jacco Prikken

PR/contactpersoon media: Anja Bos [e-mail] (038) 386 83 83 (na 18.00 uur) | (06) 20 95 84 44

Ambassadeurs:

  • Ing. E.J. Bilder; burgemeester gemeente Zwartewaterland
  • A.C. Hofland; voormalig burgemeester gemeente Zwartewaterland
  • L.B. Kobes; voormalig burgemeester gemeente Zwartsluis
  • Dr. H.Smit; voormalig burgemeester gemeente Zwartsluis
  • H.J. van der Woude; voormalig burgemeester gemeente Zwartsluis 

Impressie van 2014

Gepubliceerd op 29 mei 2014
ZWARTSLUIS - Maar liefst 60 sleepboten en opduwers deden mee aan de verlichte avondvaart in de late uurtjes van Hemelvaartsdag op donderdag 29 mei 2014. De kern van Zwartsluis was op deze avond ruim een uur lang voor de buitenwereld afgesloten. Speciaal voor dit onderdeel van de Nationale Sleepbootdagen stonden de twee bruggen in het dorp langdurig open.

Het verkeer werd omgeleid, maar wie verstandig was kwam op tijd naar het Zwartewaterdorp in de IJsseldelta om getuige te zijn van een idyllisch schouwspel. Belangstellenden konden langs de boorden van Zwartewater en Meppelerdiep getuige zijn van één van de hoogtepunten van dit maritieme spektakel.

De avondvaart is niet alleen een mooi schouwspel om naar te kijken, ook heeft de organisatie er voor gezorgd dat het festijn door meerdere muzikale groepen wordt ondersteund. Deze varen mee op de boten, zodat een sfeervolle entourage ontstaat.

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

Maar één keer eerder in de geschiedenis van de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis werden deze zo vroeg in het seizoen gehouden. Tot grote vreugde van iedereen die erbij betrokken is, inclusief...

PROGRAMMA

Papa di Grazzi is meer dan een band. Het is een soort theatrale show met maffe taferelen afgewisseld met muzikale hoogstandjes. Een band met een spraakmakende zanger, twee fantastische zangeressen...

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

Deze krant is een uitgave van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis en wordt huis-aan-huis bezorgd in de gehele regio. Ook adverteren? Klik hier voor meer informatie omtrent de mogelijkheden!

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.