Sleepboothistorie viert hoogtij

09-4-2018

 

Het programma voor de Nationale Sleepbootdagen 2018 staat vrijwel volledig in de steigers. In het Hemelvaartweekend, van 10 tot en met 12 mei , dompelt Zwartsluis zich weer onder in dit tweejaarlijks evenement. Ook dit keer zetten rond de 200 sleepboten en opduwers koers naar Zwartsluis. In een extra feestelijek stemming, omdat de Vereniging De MotorSleepboot het zilveren jubileum viert.

De organisatie in Zwartsluis heeft voor 2018 een flinke ‘stoomslag’ geslagen. De ‘eyecatchers’ van zowel 2014 als 2016 zijn dit jaar namelijk beide te gast. De stoomslepers Pieter Boele en Maarten gaan nu gezamenlijk de show stelen. De Pieter Boele is een varend museumschip en maar liefst 125 jaar oud. De Maarten is weliswaar jonger, maar mag met 92 jaar ook met recht een varend monument worden genoemd.

Meerdere schepen die in Zwartsluis liggen afgemeerd hebben  de respectabele leeftijd van 100 jaar bereikt. Dit  zijn weliswaar geen stoomslepers , maar wel schepen die bol staan van historie en nostalgie. De schepen zijn vaak voorzien van motoren met legendarische namen als  Brons, Deutz, Industrie, Kromhout, MWM en Samofa. Ook in 2018 is weer een grote diversiteit aan schepen en bemanning is aanwezig. Opduwers, Amsterdammertjes, Sleepvletten en niet te vergeten de  beroepsvaart

De doelstelling van de Vereniging De MotorSleepboot is het behouden van dit varend erfgoed en het organiseren van evenementen. De Nationale Sleepbootdagen vormen daarbij het hoogtepunt. De boten worden opengesteld voor publiek en er worden meerdere wedstrijden gehouden, waarbij gestreden wordt  wie de sterktste en/of de behendigste is. Deze wedstrijden op het Zwarte Water vormen altijd weer een spectacualir onderdeel van het programma.

NIEUWSARCHIEF

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

Nog minder dan 2 maanden te gaan en dan is het al weer zover; De Nationale Sleepbootdagen 2024 in Zwartsluis!De voorbereidingen gaan vol gas door en het programma is voor...

PROGRAMMA

Ook in 2024 weer een gevarieerd programma met tal van activiteiten op zowel de wal als het water.

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

In 2024 verschijnt er geen programmakrant. De actuele stand van zaken rondom het programma is te zien op deze site én in de dagfolder die tijdens het evenement op het parcours wordt aangeboden.

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.