Meeslepend spektakel oogst waardering

09-5-2016

Maar één keer eerder in de geschiedenis van de Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis werden deze zo vroeg in het seizoen gehouden. Tot grote vreugde van iedereen die erbij betrokken is, inclusief de naar schatting ruim 60.000 bezoekers, werden het de sleepbootdagen met de meeste zonuren. Van begin tot eind kregen de sleepbootdagen dit jaar fantastisch mooi weer cadeau.

Dat zorgde er mede voor dat het evenement dat Zwartsluis nationaal op de kaart zet, de meest drukke Hemelvaartsdag ooit beleefde. “Het weer is bijna factor 1 bij een evenement als dit. En daarmee hebben we enorm geluk. Maar er is natuurlijk veel meer wat het  evenement moet doen slagen.”  Roel Schurink toont zich aan het eind van de zaterdagmiddag een tevreden man. In zijn eerste jaar als voorzitter van de organiserende Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis kan hij terugzien op een evenement dat van start tot finish een succes is geworden. “Dankzij de inzet van velen, niet in de laatste plaats van zo’n beetje half Zwartsluis”, voegt hij lachend toe. “En dat meen ik, want juist de samenwerking hier en ook het  enthousiasme onder de inwoners maakt dat het  evenement bol staat van de sfeer. Dat horen we altijd weer van alle kanten. Dit jaar bovendien een editie waarin alles uitmuntend en zonder incidenten is verlopen. Geweldig.”

Na de opening op Hemelvaartsdag door burgemeester Eddy Bilder van Zwartewaterland werden alle registers open getrokken. Er werd letterlijk opgestoomd voor drie dagen vol activiteiten met veel belangstelling. De wedstrijden van de sleepboten en opdrukkers oogsten enorm veel waardering bij het publiek. Met de opdrukkerwedstrijden in de Kolksluis op zaterdagmiddag als absoluut hoogtepunt. Bij de rondvaarten stonden dagelijks lange rijen wachtenden, maar die hoefden zich niet te vervelen want op het parcours was het een komen en gaan van koren, bandjes en orkesten. En natuurlijk was er ook op het water genoeg te zien. De verlichte avondvaart op donderdagavond was niet alleen een feeëriek festijn, maar ook een festijn dat zorgde voor veel toeschouwers langs de boorden van Zwarte Water en, vooral, Meppelerdiep. De vrijdag, die voor een belangrijk deel in het teken stond van activiteiten voor en door de jeugd bleek een schot in de roos. Zaterdagmiddag om 16.00 uur klonk het startsein voor de vlootschouw. Ook deze officiële handeling werd verricht door burgemeester Bilder. Na afloop trokken de aanwezige sleepboten nog eenmaal vol enthousiasme de scheepstoeters open, waarmee de editie 2016 geschiedenis werd. “Nu afronden, opruimen en volgende week evalueren. En dan maken we ons in september al weer op voor de volgende editie”, besluit Roel Schurink. Die volgende editie wordt gehouden van 10 tot en met 12 mei 2018.

 

NIEUWSARCHIEF

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

De Stentor - 12 mei 2018 De Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis hebben de afgelopen drie dagen ongeveer 60.000 bezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is vergelijkbaar met de vorige editie van twee...

PROGRAMMA

Ancora is in 2018 hoofdact van het muziekprogramma op Hemelvaartsdag. Rondom dit optreden zorgt showband Karambam voor vele uurtjes muziek- en zangplezier.

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

Deze krant is een uitgave van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis en wordt huis-aan-huis bezorgd in de gehele regio. Ook adverteren? Klik hier voor meer informatie omtrent de mogelijkheden!

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.