Ancora zorgt voor frisse wind

08-3-2018

Het Kolksluispodium vormt donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, het decor voor een wervelende muziekshow. Traditiegetrouw is de eerste dag van de drie Nationale Sleepbootdagen voor een belangrijk deel ingevuld met SluisPop. Dit keer vormt  de formatie Ancora de hoofdact. Rondom deze hoofdact zorgt de showband Karambam bovendien nog voor vele uurtjes muziek- en zangplezier. Iedereen kan gratis en voor niets getuige zijn van de optredens op het Kolksluispodium.

 

Ancora bestaat uit Harm Wolters, Patrick Jongschaap en Patrick van Bree. De ingrediënten voor hun liedjes: traditionele shantymuziek, Irish folk en pop met een prominente rol voor de harmonieuze vocalen. Het feit dat shantymuziek een onderdeel zou zijn, deed aanvankelijk nogal wat wenkbrauwen fronsen. Het (overigens lang niet altijd terechte) vooroordeel dat er dan automatisch sprake is van stoffigheid en een stijf ogend, strak in het gelid staand mannenkoor in zeemanskledij, was daar debet aan. Wellicht begrijpelijk, maar Ancora klonk en klinkt juist heel modern. Opvallend is de robuuste sound en een altijd aanstekelijk sfeertje. Met name dat laatste past uitstekend bij een evenement als de Nationale Sleepbootdagen.

 

In het voor- én naprogramma van Ancora treedt de formatie KaramBAM op. Ooit begonnen als de “Steaming Pianos”, en inmiddels alweer twee jaar aan het touren onder de naam KaramBAMHet is één van de meest gevraagde coverbands van Nederland. En één ding is gegarandeerd: ze zetten ook Zwartsluis op de kop!

NIEUWSARCHIEF

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

De Stentor - 12 mei 2018 De Nationale Sleepbootdagen in Zwartsluis hebben de afgelopen drie dagen ongeveer 60.000 bezoekers getrokken. Het bezoekersaantal is vergelijkbaar met de vorige editie van twee...

PROGRAMMA

Ancora is in 2018 hoofdact van het muziekprogramma op Hemelvaartsdag. Rondom dit optreden zorgt showband Karambam voor vele uurtjes muziek- en zangplezier.

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

Deze krant is een uitgave van de Stichting Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis en wordt huis-aan-huis bezorgd in de gehele regio. Ook adverteren? Klik hier voor meer informatie omtrent de mogelijkheden!

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.