Flinke 'jongens' van én bij Koninklijke Landmacht

19-4-2018

De Koninklijke Landmacht is met een informatief en actief programma van de partij op de nationale Sleepbootdagen.

In een schietcontainer kunt u schieten met luchtdrukwapens. De schietcontainer is een zeecontainer van 20 voet.

Daarnaast is het recruitmentteam van de brigade uit Havelte aanwezig. Deze mensen informeren u over het leven van een landmacht-militair en hopelijk spreekt het de bezoeker zodanig aan dat hij/zij serieus gaat nadenken over een baan als militair.

Als neusje van de zalm is een ‘Fennek’ aanwezig. De Fennek is een licht  verkennings- en bewakingsvoertuig. De Fennek is vernoemd naar een kleine woestijnvos vanwege een aantal kenmerken: stil, onopvallend, scherp observerend en zo nodig snel en fel.

Specificaties:

    Lengte: 5,58 meter

    Breedte: 2,55 meter

    Hoogte: 2,29 meter

    Gewicht: 10.400 kilo (gevechtsklaar)

    Motor: 6-cilinder diesel, 177 kilowatt

    Bemanning: 3

    Bewapening: zware 12,7mm-mitrailleur (.50)  (op afstand bestuurbaar)

 

Om het Fennek-verkenningsvoertuig zo min mogelijk te laten opvallen, is het voertuig laag en de motor stil. De uitlaatgassen worden zo verspreid dat deze slecht zijn te zien op warmtebeelden. Ook kan hij goed uit de voeten in moeilijk begaanbaar terrein.

De Fennek is moeilijk zichtbaar, maar laat zijn bemanning juist veel zien. Het voertuig heeft een speciale waarnemingsuitrusting (BAA-module). Deze kijker kan van binnenuit omhoog worden geschoven tot 1,5 meter boven het dak. De module kan ook buiten het voertuig worden geplaatst op een statief en tot een afstand van 40 meter vanuit het voertuig worden bediend. De BAA-kop bestaat uit  een laserafstandsmeter, een digitale camera en een warmtebeeldkijker. Met die eerste kijker kan de bemanning kilometers ver kijken en met  warmtebeeldkijker in het donker.

 

U kunt dit voertuig van binnen en buiten bewonderen. En natuurlijk kunt u uw vragen stellen aan de militairen van de Fennek.

NIEUWSARCHIEF

Sponsoren


Programma

PHOTO GALLERY

Tijdens de Nationale Sleepbootdagen worden er natuurlijk honderden foto's gemaakt door zowel professionals als amateurfotografen. U kunt ook uw foto mailen! Misschien ziet u hem dan wel terug in ons album!

LAATSTE NIEUWS

Nog minder dan 2 maanden te gaan en dan is het al weer zover; De Nationale Sleepbootdagen 2024 in Zwartsluis!De voorbereidingen gaan vol gas door en het programma is voor...

PROGRAMMA

Ook in 2024 weer een gevarieerd programma met tal van activiteiten op zowel de wal als het water.

Gastenboek

Laat hier uw bericht achter

DOWNLOAD KRANT

In 2024 verschijnt er geen programmakrant. De actuele stand van zaken rondom het programma is te zien op deze site én in de dagfolder die tijdens het evenement op het parcours wordt aangeboden.

LIVE WEBCAM

Vanaf Hotel Zwartewater kunt u live meekijken via de webcam. Geniet van het evenement ook als u niet in de gelegenheid bent om alles mee te beleven.